WebCARİ Muhasebe Sistemi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Genel Çalışma Şekli

Bu dokümanda WebCARİ'nin Genel Çalışma Yapısı ve kullanılması ile ilgili yöntem, açıklama ve tavsiyeleri bulabilirsiniz...

WebCARI Çalışma Şekli ve Muhasebe Altyapısı

 

Genel Çalışma

Adı üzerinde 100% web tabanlı olan WebCARİ özellikle cari muhasebelerini tutmak isteyen şahıs veya KOBIlerin ihtiyaçları doğrultusunda pratik bir şekilde ve fazla eğitime gerek duymadan kullanabilecekleri şekilde tasarlanmıştır.

WebCARI özellikle "muhasebeci olmayan" fakat pratik bir şekilde detaylı ve düzenli bir muhasebe sistemi oluşturmak isteyen kullanıcılara hitab edecek şekilde düzenlenmiştir.

WebCARİ içinde yapacağınız her finansal işleme karşılık gelen bir ekran mevcuttur. "Ben" merkezli olarak üzenlenmiş WebCARİ ekranları kullanıcıyı ilgili işleme ve işlem için gerekli olabilecek hesapların seçimine yönlendirir.

"Ben Merkezli" yapının anlamı kullanıcı olarak ekranlarda çalışırken...

  • Benim hesabım,
  • Benim borcum
  • Benim alacağım

şeklinde düşünülmesi gerektiğidir.  Ben merkezli düşünce bazı alanda resmi muhasebenin çalışmasından farklıdır.

İşlem Ekranları

WebCARİ işlem ekranların Hesaptan ve Hesaba alanlarında sadece ilgili hesapları göstererek işlem girişinizi kolaylaştırır.

"100.28 - Kasa-ABC DEMO" hesabı kısaca  ABC Demo firmasından gelen kasa tahsilatlarının grubu anlamına gelmektedir ve işlemletrin  Cariler bazında takip edilmesini sağlar..

 

 

Ana Kayıt - Alt İşlemler

WebCARİ içinde finansal kayıtları diğer kayıtlarla ilişkilendirebilirsiniz.

Örneğin yaptığınız nakit ödemesi daha önce yapmış olduğunuz bir başka ödemeyle ilişkili olabilir.

 

 

Kaydınızı önceki bir kayıtla ilişkilendirmek için Ana Kayıt alanın Seç  linkine tıklayınız ve açılan ekrandan ilgili kaydı seçin.

 

Kaydınız ilişkilendirildikten sonra liste ekranında Ana Kaydı görebilir; tıklayarak o kayda doğrudan gidebilirsiniz.

 

Bir kayda bağlanmış alt kayıtları görmek için yada yeni alt kayıt eklemek için ilgili kaydın sol tarafındaki "Alt İşlemler" linkine tıklayın.

 

 

Ek Modül ve Alt Kullanıcı Seçenekleri

Modüler bir yapıda gelen WebCARİ, Satış, Satın Alma ve Mağaza ek paketleri ile kolayca genişletilerek ihtiyaç duyulan kullanıma uyarlanabilir.

WebCARI'ye birden fazla alt kullanıcı eklemek mümkündür.

 

Muhasebe Altyapısı

Muhasebe programlarının aksine WebCARİ muhasebe hesapları hakkında bilgi sahibi olmanızı gerektirmez.  WebCARI içinde carilerin için oluşturulan muhasebe hesaplarının daha düzenli tanımlanabilmesi için arka planda resmi muhasebe tek düzen hesaplarını "referans" olarak kullanır fakat resmi muhasebe gibi çalıştırmaz; borç-alacak cari muhasebesi gibi basit seviyede çalıştırır.

WebCARİ içinde Kullanıcıların muhasebe hesap bilgisine ihtiyaç duymadan gerekli alt hesapları yaratabilmeleri için Cari Hesap Kartonu Oluşturma adı altında yardımcı bir ekran bulunmaktadır. Bu ekran sayesinde WebCARİ içinde Carinizin hesaplarını kolayca ve bir seferde oluşturabilirsiniz.

WebCARİ arka planda kullandığı tek düzen hesapları sayesinde detaylı firmaya özel Alt Hesap oluşturulmasına imkan sağlar ve oluşturulan Alt hesaplar ile gün içinde giren çıkan, nakit, çek, EFT havale gibi cari akışı oluşturan yada kıymetli evraklardan oluşan tüm ticari hareketleri  içinde firma bazında izlenip raporlanabilir.

Ayrıca WebCARİ arka planda kullandığı tek düzen hesaplarında, alt hesapları üst hesaplara yansıttığı için  üst hesaplara bakarak tüm alt hesapların toplamlarını görmeniz mümkün olur.

 

Ekran Yapısı

WebCARİ ekranları Liste, Ekleme, Düzenleme, Görüntüleme, Analiz, Rapor ve Yazıcı Çıktısı olarak  8 ana gruptadır. Özellikle liste ekranlarında kayıtların sol tarafındaki  Detay kaydı linkleri ile entegre bir yönetim sistemi sağlayan WebCARİ ilgili kayıtlara kolayca laşanızı sağlar.

 

 

Detay Kayıt Linkleri  Entegrasyonu

 

WebCARİ liste ekranlarında kayıtlarının soltarafında bulunan Detay Kayıt linklerine tıklayarak  ilgili detay kayıtlarını doğrudan görüntüleyebilirsiniz.

Açılan detay ekranı üzerindeki "Baslama Hesaba Giren" linkine tıklayarak finansal kayıtlara erişebilir; gerekli düzenlemeleri yapabilirsibiz.

 

 

Analiz Detayları Entegrasyonu

WebCARİ içindeki analiz ekranları üzerindeki analizleri tıklayarak o analizi oluşturan detay kayıtlarını görüntüleyebilirsiiz.

 

Bir diğer sütunu görüntülemek için ilk Geriye dön...  linkini tıklayıp ilk analiz ekranına gelin ve görüntülemek istediğiniz sütunu tıklayın.

 

 

 

WebCARI Karşılaştırması

WebCARI Karşılaltırması

WebKOBIS ERP3

WebKOBIS ERP-3 Entegre KOBİ Yönetim Sistemleri

Google WebStore

Ziyaretçilerimiz

Şuanda 3 konuk çevrimiçi