WebCARİ Muhasebe Sistemi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Bilgi Girişi Kılavuzu

Bu dokümanda WebCARİ'in Firma düzenlemesinden sonra Firma bilgilerinin düzenlenmesi ve WebCARİ'ye yüklenmesi ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz...

WebCARİ İlk Bilgi Girişi

Yardım Kılavuzu

WebCARİye ilk bilgi girişinde Yardım Kılavuzunu kullanabilirsiniz. Bilgi girişini kılavuz üzerindeki sıralamaya göre yapmanızı öneririz.

 

Kırmızı 1-4 seçenekleri WebCARI kurulumuzu tamamlamanız içindir. Eğer geniş kapsamlı bir operasyonunuz var ise işletmenizin departman ve çalışanlar bilgilerini girerek tüm işletmenizi WebCARİ içinde tanımlayabilirsiniz.

Kırmızı 5 linki ile WebCARİ Müşteri Yönetimi sürecinde Kontaklar ilk başlangıç noktasıdır. Bu sebeple  WebCARİ kullanıcılarının ilk olarak Kontak kayıtlarını oluşturmalarını öneririz.  WebCARİ Kontak kayıtlarından doğrudan Müşteri, Tedarikci, Müşteri ve Tedarikci ve Personel kaydı oluşturabilirsiniz ve Kontaklarınızı sınıflayabilirsiniz.

Kırmızı 6 linki ile WebCARİ içinde Carilerinizin hareketlerini daha detaylı takibi için kolayca Cari Hesap Kartonu Oluştur ekranından muhasebe hesaplarını oluşturabilirsiniz.

Kırmızı 7-9 linkleri ile WebCARİ içinde banka hesap defterinizi ve kredi kartlarınızı tanımlayabir kayıt girişlerini yapabilirsiiz.

Kırmızı 10 linkleri ile WebCARİnin ve Szin Carileriniz için oluşturduğunuz tüm Aktif( Kullanıda) Hesapları inceleyebilir, isimlerini düzenleyebilirsiniz.

 

 

 

Seri Bilgi Girişi

WebCARİ'nin  Yeni Kayıt Ekleme ve Kayıt Düzenle ekranları seri kayıt girişi yapmanıza izin verir.

Yeni bir kayıt eklerken Kaydet düğmesine bastığınızda (popup veya düz form olarak  ekranın gösterim şekline göre değişir) ekran kapanarak liste ekranına dönmez; yeni bir kayıt girmeniz için sıfırlanır.

Kayıt düzenleme ekranlarında sağ alt köşede ileri-geri oklarıyla kayıtlar arasında gezinebilir ve seri bilgi dzenlemesi yapabilirsiniz.

 

 

 

 

Ana Tablolara dışarıdan bilgi yüklenmesi

WebCARİ'nin İşletmenize kurulumundan sonra sisteme bilgi yüklenmesi oldukça pratiktir.  Bilgi yükleme işlemi için manuel veya doğrudan excel ile bilgi yüklemesi yolları uygulansada dikkat edilmesi gereken şey yüklemelerin aşağıdaki sıra ile yapılmasıdır:

Kurulumla birlikte WebCARİ'in ana tablolarına dış kaynaktan derlemiş olduğıunuz operasyon bilgilerini yükleyebilirsiniz. Dışardan bilgi Aktarımız yapabileceğiniz  ana tablolar şunlardır.

  1. Kontaklar
  2. Ürünler (Hizmet,  Ürün /Tedarikci Ürünleri)

 

 


Kontakların Topluca Yüklenmesi

WebCARİ Kontak Modülüne firmalarınızı topluca yükleyebilirsiniz. Bu işlem için firma bilgilerinizi  WebCARİ Kontak veritabanı formatında bir csv dosyasında derlemeniz ve daha sonra derlediğiniz csv dosyasından topluca yüklemeniz gerekir.

Toplu yükleme için öncelikle aşağıdaki dosyaların tercih ettiğiniz bir tanesiniz indirin.

 

 

Dokümanı Apache OpenOffice- Calc (ücretsiz) , LibreOffice -Calc(ücretsiz) veya MS Excel ile doldurun.

Dokümanınız tamamlandıktan sonra   "Devamı.."-> "Al" seçeneği ile Alma (import) ekranınan gidin.

 

 

Açılacak olan "Al" ekranında iki metodla yükleme yapabilirsiniz.

 

  1. Browse:  dosyadan yükleme
  2. Kopyala ve yapıştır ile

 

Browse düğmesine basarak doldurduğunuz mkb_kontaklar.csv dosyasını seçin ve yüklemeye başlayın.

WebCARİ size dosya içindeki alanları gösterecek ve veritabandaki alanlarla eşleştirecektir. Eşleşmeyen Alanları seçerek eşleştirebilirsiniz.

İmport Data düğmesine tıklayarak yüklemeyi başlatın. WebCARİ kayıtları yükleyecek ve veri tabanına ekleyecektir.

Artık Kontaklar Listesine giderek detaylı düzenlemelerinizi WebCARİ ekranlarından yapabilirsiniz.


 

WebCARI Karşılaştırması

WebCARI Karşılaltırması

WebKOBIS ERP3

WebKOBIS ERP-3 Entegre KOBİ Yönetim Sistemleri

Google WebStore

Ziyaretçilerimiz

Şuanda 5 konuk çevrimiçi

Duyurular

WebKOBIS ERP 3 Sisteminin  Cari modülünün TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve milli işletim sistemimiz olan PARDUS'la beraber ücretsiz olarak dağıtılması için TÜBİTAK'la anlaşmaya varıldı.

Bu uygulama kapsamında WebKOBIS'in cari muhasebe modülü olan WebCARİ, WebCARİ-Lite sürümü adı altında Pardus 2013 sürümü ile KOBİlerin kullanımına sunulacak. 

Ayrıca isteyen kullanıcılar WebCARİ'nin standart sürümünü bu site üzerinden  SaaS Lisansı kapsamında hosting hizmeti alabilecekler; isterlerse WebKOBIS'e geçiş yapabilecekler.

WebKOBIS hakkında daha fazla bilgi için www.WebKOBIS.com sitemizi ziyaret ediniz.

WebCARİ-Pardus'u indirmek için tıklayın..